Alfa Accountants en Adviseurs is een accountantskantoor met meer dan 30 vestigingen verspreid over heel Nederland. Het kantoor beschikt over brede financiële kennis en specialistische branchekennis. Het kantoor combineert verschillende diensten onder één dak. Van fiscaal-juridisch advies tot advies aangaande subsidies, bedrijfskunde en bijvoorbeeld fusies en overnames.

De bouw is een belangrijke branche voor Alfa. Teus van de Bospoort, Directeur: “De bouw is met zijn specifieke kenmerken een branche die van de accountant een specialistische benadering vraagt. Alfa heeft veel expertise in de bouw. Niet alleen op het gebied van cijfers, ook ten aanzien van andere aandachtsgebieden zoals fiscale advisering en belonen van medewerkers. Alfa kent de bouw door en door. Die kennis is de basis voor een optimale begeleiding en een toekomstgericht advies.”


”We delen kennis en expertise waarvan we weten dat deze van toegevoegde waarde is voor de bouwprofessional.”


Dialoog door relevantie

Het publiek van BouwTotaal is tevens de doelgroep van Alfa. Maar hoe gaan we deze benaderen? Samen met Alfa Accountants en Adviseur heeft NHU het format Snel Verdiend ontwikkeld. Een rubriek met een onderdeel Fiscaliteit en een onderdeel Overnames. Alfa vult het format met relevant advies en praktische handvatten voor de bouwprofessional. Teus: ”We delen kennis en expertise waarvan we weten dat deze van toegevoegde waarde is voor de bouwprofessional. Door aan te sturen op het stellen van vragen, ontstaat dialoog. Vanuit deze dialoog helpen we de bouwprofessional vooruit door bij te dragen aan specifieke vraagstukken.”

De content wordt verspreid naar de doelgroep via een mix aan kanalen. Teus: “Uiteraard staan we in het vakblad maar we merken dat de doelgroep ook steeds meer online is te vinden. Ook de digitale nieuwsbrief en de social media kanalen zijn zodoende ingezet om onze expertise naar de doelgroep te brengen.”